Vlak bij mijn  huis is de Amstel en ik heb maar een paar minuten voor nodig, om er te komen.

Ik ben er vaak te vinden en sinds de afgelopen zomer is er in de zomermaanden ook een pont, genaamd de Fuut, en kun je voor met 75 cent met je fiets naar de overkant varen. Aan de overzijde is een prachtig gebied, de Ronde Hoep. Sinds ik fotografeer verandert het doel, om even naar de Amstel te gaan Aangezien ik meestal vroeg op ben, zie ik vaak of er een mooie opkomst komt. Ik moet er natuurlijk dan wel vroeg genoeg bij zijn en ook vrij zijn, anders gaat de vlieger niet op.
Zonsopkomst bij de Amstel is in ieder seizoen weer anders.

Deze winter lag er ijs op en heb ik kunnen zien, hoe een ijsbreker er doorheen trok.
In de zomer wemelt het van de bootjes en het is dan ook fijn, om er op een zomeravond lekker langs te fietsen.

In Ouderkerk aan de Amstel ben ik bezig om de Buitenplaats Oostermeer vast te leggen. Ik heb hem nu zo langzamerhand in alle seizoenen, wie weet maak ik er een vierluik van.
Op een vroege zomer ochtend kwam ik bij mijn vaste plek in Ouderkerk, daar ontdekte ik een Spaanse toerist, die lekker aan de waterkant in zijn slaapzak lag te slapen. Ook zwom een bewoonster van één van de huizen langs de waterkant in de Amstel. Later vertelde de vrouw, dat ze dat in de zomer iedere dag doet. Er is ook een steigertje met een houten stoel voor de handdoek. Lekker, als je zo woont.
Wat later op de ochtend komen de roeiboten van de diverse Amsterdamse roeiverenigingen.Ik moet dan oppassen, dat ik niet van de sokken word gereden door de begeleiders op de fiets, die meestal ook erg hard aanwijzingen geven aan de bemanning van de boot. Het is dan afgelopen met de rust, niet erg, want het mooie licht en het gladde water zijn  dan meestal ook verdwenen.

Op D-Dig plaats ik af en toe een foto van zo’n mooie plek en hoop ik dat anderen er ook even  van kunnen genieten.
Zo zie je, dat er in de drukke Randstad gelukkig ook nog plekjes zijn, waar rust is en waar je even lekker kunt bijkomen van al je beslommeringen.